GRATIS LEVERING OVER HELE VERDEN FOR BESTILLINGER OVER 1.000.-

HISTORIE


Emalje er de farverige resultat af en sammensmeltning af glaspulver ved ca. 820 grader Celsius. Pulveret smelter og hærder til en blank og yderst holdbar overflade på metal eller keramik. Ordet emalje har ifølge litteraturen rødder i det højtyske ord "smelzan" (at smelte) samt det oldfranske ord "esmail".


SKABELONERING


Alle Ramsigns emaljeskilte håndskabeloneres naturligvis med glasemalje - den oprindelige fremstillingsmetode. Fremstillingen foregår udelukkende ved håndkraft. Således opstår de små unøjagtigheder, som giver skiltene deres unikke håndværksmæssige præg. Håndskabeloneringen, og den fede, blanke emalje, er vigtige kendetegn, og selve sjælen i de traditionelt fremstillede emaljeskilte fra Ramsign.


BRÆNDING


Hvert enkelt emaljeskilt skabeloneres omhyggeligt og brændes ved 800 grader Celcius. Denne proces gentages for hver farve. Emaljering er en keramisk proces, hvor små ændringer i luftfugtighed, temperatur og brændetid er afgørende emaljens nuance og fremtoning.

Først når emaljen er smeltet og afkølet kommer emaljens sande farve til kende. Fremstillingen af emaljeskilte kan sammenlignes med fremstillingen af mundblæst glas, idet ikke to eksemplarer er ens.


ANVENDELSE


Produkternes mest indlysende kvalitet er det klassiske design som er velkendt og værdsat gennem generationer over det meste af Europa. Den vigtigste funktionelle kvalitet er emaljens ekstreme hårdhed, som giver modstandsdygtighed overfor sol, vand og snavs. Alle Ramsign skilte er emaljerede på bagsiden for at hindre korrosion. Dette sikrer hvert eneste skilt et langt, nærmest vedligeholdelsesfrit liv.


MONTAGE


Alle skiltene leveres inkl. monteringsmaterialer. Til navneskilte medfølger små messingskruer til træværk. Til husnumre medfølger de vejrbestandige "Climate-X" torx skruer, sorte nylonskiver samt plugs til murværk. Emaljen kan sammenlignes med en tynd glasering.

Så længe emaljen er intakt, er den et nærmest uforgængeligt værn mod vind og vejr. Det er ikke svært at finde farvestrålende emaljeskilte som er over 100 år gamle på gader og stræder rundt omkring i vore købsstæder.