GRATIS LEVERING OVER HELE VERDEN FOR BESTILLINGER OVER 1.000.-

ENGELHARDT KOLLEKTIONEN


Det funktionelle design skabt af den danske arkitekt Knud V. Engelhardt i 1927. KVE er Danmarks første industrielle designer. Med Engelhardt’s geniale skiltekoncept, går form og funktion op i en højere enhed.Ramsign’s Engelhardt serie er en hyldest til den Danske arkitekt og designer Knud V. Engelhardt (1882 –1931). De cirkelrunde husnumre og de tre særprægede, næsten elipseformede navneskilte, som bærer et lille rødt hjerte diskret indsat forneden, er 100% tro imod KVE’s originale tegninger og typografi.Husnumrene udgør hjørnestenen i et koncept som Knud V. Engelhardt havde udviklet og leveret i 1927 til Gentofte Kommune, nord for København. Hos Ramsign nærer vi stor respekt for Knud V. Engelhardt. Han var dybt engageret i at forbedre anvendt design i hverdagen.De Danske grafikeres grand old man, Erik Ellegaard Frederiksen skriver om Knud V. Engelhardt: ”For ham var tingene i udvikling indtil de havde fundet en endegyldig formløsning, der var funktionel og æstetisk på samme tid. Set med en senere tids øjne kan æstetikken i nogen grad ændre sig. Men funktionsbegrebet holder. Heri ligger hans originalitet, og den syner så meget større, fordi hans omgivelser ikke tænkte i disse baner.”Ramsign retter en stor tak til Kunstindustrimuseet og andre kilder som har været os behjælpelige med originalt materiale. Tegningerne danner baggrunden for det vi i dag kender som Engelhardt serien.

Dette betyder, at du kan være sikker på, at dit Engelhardt 12 cm husnummer, eller ovale navneskilt (dem med KVE’s røde hjerte på) er fremstillet 100% i overensstemmelse med KVE’s originale tegninger.For de øvrige husnumre i Engelhardt serien gælder, at den anvendte typografi er tegnet af Ramsign. Desværre er KVE’s livsværk og store bedrift forblevet nærmest ukendt.

Vi opfordrer alle til at fortælle andre om Knud V. Engelhardt. Gør en forskel: Start med at bestille dit første ægte Engelhardt emaljeskilt.